IBAN
NL42INGB0004326822


Inkomen & Microkrediet

microcredit70

Arme mensen werken extreem hard en weten redelijk hoe ze moeten overleven. Waar ze moeite mee hebben is kennis en vaardigheden om te zetten in activiteiten die inkomsten opleveren. Waar ze gebrekaan hebben is geld.

Friends for People ondersteunt inkomensgenerende projecten en arbeid in Banda zodat mensen zichzelf duurzaam kunnen onderhouden en ontwikkelen. Een effectieve manier om dit te doen is gebruik te maken van Microkredieten.

Microkredieten zijn kleine leningen die vooral worden toegekend aan kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Zij kunnen meestal niet lenen bij traditionele banken omdat ze niets bezitten en geen hoge rente kunnen betalen. Microkrediet geeft mensen in sloppenwijken de mogelijkheid iets op te zetten met behulp van een kleine lening (van 10-100 euro) met de verplichting tot terugbetaling. Daarbij worden ze geholpen bij het maken van een plan en kunnen ze begeleiding krijgen in de uitvoering hiervan.

Zo starten mensen bijvoorbeeld een winkeltje in tweedehands kleding, zetten ze een eetkraampje op langs een drukke weg, gaan groente verbouwen of kopen een koe, fiets of naaimachine. Doordat ze werk hebben krijgen ze inkomen en daardoor kunnen ze beter voor zichzelf en hun kinderen zorgen en wordt hun eigenwaarde vergroot en kunnen ze stapje voor stapje iets opbouwen en hun positie verbeteren.


De stichting Friends for People  (stichting.friendsforpeople@gmail.com) staat sinds 2005 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Utrecht (nr. 30208864). Het fiscaal nummer is 8168.44.793.

Donaties zijn welkom op IBAN  NL42INGB0004326822 ter ondersteuning van de projecten, bij voorbaat hartelijk dank.