IBAN
NL42INGB0004326822


Gezondheid

health75

Verschillende (besmettelijke) ziektes vormen een belangrijke bedreiging voor de volksgezondheid in ontwikkelingslanden en dat is niet anders in de sloppenwijk Banda. Vooral armoede veroorzaakt de verspreiding van ziektes. Het is dus belangrijk dat basisgezondheiszorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. HIV/AIDS, tuberculose, malaria, cholera en andere ziektes veroorzaken samen meer doden per jaar dan natuurrampen en conflicten. Daarnaast zorgen ook minder ernstige ziektes als diarree, mazelen en keelontsteking voor onnodig veel slachtoffers per jaar.

De stichting Friends for People ondersteunt kleinschalige organisaties waarin lokale mensen samen een medisch team vormen en een gezondheidscentrum opzetten. Dokters, verpleegkundigen, laboranten, vroedvrouwen, tandartsen maar ook sociaal werkers kunnen door doelgericht samen te werken veel ziektes voorkomen en behandelen.

Maar ook:

  • voorlichting geven hoe ziektes voorkomen kunnen worden
  • uitleggen wat (persoonlijke) hygiene is en waarom dit zo belangrijk is
  • kinderen inenten en voorzien van vitamine- en ontwormingstabletten
  • muskietten-netten uitdelen
  • begeleiding¬†bij zwangerschap en bevalling¬†(onnodige sterfte van moeder en/of kind voorkomen)

De stichting Friends for People  (stichting.friendsforpeople@gmail.com) staat sinds 2005 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Utrecht (nr. 30208864). Het fiscaal nummer is 8168.44.793.

Donaties zijn welkom op IBAN  NL42INGB0004326822 ter ondersteuning van de projecten, bij voorbaat hartelijk dank.