IBAN
NL42INGB0004326822


Beads for Life

BFL 2009 JPEG

Beads for Life is een kleinschalig ontwikkelingsproject in de sloppenwijk Banda met als doel armoede te bestrijden door middel van het maken van sieraden van oud papier (kralen).

Zij doen dit door stroken te knippen van oud papier, deze op te rollen, ze te plakken en lakken (waardoor ze waterafstotend zijn). Van deze kralen maken ze prachtige kleurige armbanden en kettingen.

De sieraden worden gemaakt door vrouwen die gevlucht zijn uit het onrustige noorden van Oeganda. Een ruime meerderheid van deze vrouwen is analfabeet, ziek, en heeft nauwelijks een bron van inkomsten. Door de sieraden te maken en verkopen hebben ze een inkomen, wordt hun eigenwaarde vergroot en zijn ze beter in staat een leven op te bouwen.

Friends for People ondersteunt deze vrouwen ondermeer door hun sieraden te verkopen in Nederland. Van de opbrengst worden de salarissen betaald van de vrouwen en worden projecten ondersteunt op het gebied van educatie en gezondheid.

Kortom; 100% gaat terug naar de sloppenwijk!


De stichting Friends for People  (stichting.friendsforpeople@gmail.com) staat sinds 2005 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Utrecht (nr. 30208864). Het fiscaal nummer is 8168.44.793.

Donaties zijn welkom op IBAN  NL42INGB0004326822 ter ondersteuning van de projecten, bij voorbaat hartelijk dank.